Hvilken parketgulv at købe?

Hvem vil købe et parketgulv, skal være opmærksom på nogle vigtige kriterier. En grundlæggende første beslutning skal træffes mellem massivt træ og flerlagsprodukter. Præfabrikeret parket kan lægges både flydende og limet. Løse paneler eller pinde skal altid limes.

Fast eller flere lag gulve

med paneler såsom skibets nederste etage i et stort antal som et færdigt parketgulv med fer og not teknik eller som et klik parket. Hvis parketgulvet er lavet af solidt og for det meste dyrt træ, kan det slibes mere end tyve gange og dermed nå en levetid på flere årtier.

I tilfælde af flerlags parket bestemmer tykkelsen af ​​det øvre slidlag funktionaliteten og prisen. Bærerlaget består af billige spånplader og reducerer omkostningerne til parketgulvet til dels under godt halvdelen af ​​prisen på en massivt træparket. Slibningen er begrænset og begrænser dermed parketets levetid.

Typer af træ og grader af hårdhed

Den type træ i massivt træ parket har stor indflydelse på priserne på parketgulv. I løbet af hurtigt voksende og forekommer i større antal indfødte træsorter som eg, bøg, ahorn, birk eller aske er blandt de billigere træ, kirsebær, valnød akacie, johannesbrødkernemel eller kastanje er væsentligt dyrere.

Ud over de oliven træ ikke-europæiske træsorter som teak, palisander, mahogni og andre tropiske træsorter er de dyreste sorter, parket er lavet. Hårdheden af ​​parketgulvet måles i måleenheden Brinell, der beskriver penetrationsdybden af ​​forskellige teststoffer i træet. Jo sværere træet bruges, jo dyrere prisen.

priserne på udvalgte udbydere (fra 2013)

flere lag manipuleret gulve
klik parket enkelt planke 1-strimmelparkett-store24.de26.99 EUR / kvm
skib 3-stribeparkett-store24.de17.99 EUR / kvm
meget massivt træ parket eg
stang sildebenparkett-store24.de57,91 EUR / kvm
bambus paneler Zebraparkett-store24.de55.90 EUR / kvm

ejerskab eller lejemål

vigtigt for udvælgelsen af ​​retten Parketgulv er livssituationen. Hvis du vil købe trægulvet til en ejerlejlighed eller dit eget hus, skal du bekymre sig om den forventede belastning og den forventede hyppighed af oparbejdningen. Når lejet boligforhold en aftale med ejeren er altid rådes, som ofte er at overbevise dem om at deltage i en pris forskel til fordel for en mere markant og mere permanent løsning.

Del med venner

Forlad din kommentar