Usisavač više ne radi - što učiniti?

Ponekad se može dogoditi da usisavači jednostavno ne mogu skinuti i ne mogu se ponovo uključiti. Što to uzrokuje i ono što možete sami provjeriti, naučit ćete u ovom postu.

Mogući uzroci

Može postojati mnogo uzroka oštećenja usisavača.

  • napajanje nije netaknut ili slomljen usisavač pregrijane
  • usisavač (otvori za zrak) blokiran

vlast ne netaknut

Prvo provjeri napajanje: U mnogim slučajevima, međutim, prije relativno jednostavan razlog. Je li kabel slučajno raskopčao? Postoje li znakovi oštećenja utikača ili dijela kabela? Ima li električna utičnica zapravo struja (spojite drugi uređaj kao test)? Je li osigurač skočio u kutiju s osiguračima?

Usisavač se pregrijava

Mnogi usisavači imaju prekid pregrijavanja. U tom slučaju pustite da se usisavač najprije ohladi, a zatim pokušajte ponovo. Termalni osigurač može također biti neispravan. Također se lako može zamijeniti za samo 1 - 2 eura. Obično ih nabavite u trgovinama, gotovo u svim modelima na istu sigurnosnu kopiju.

Začepljen usisavač (otvori za zrak)

Ako su otvori za usis zraka začepljeni, usisavač možda neće ispravno raditi i često se ne može uključiti. U tom slučaju temeljito očistite sve ulazne otvore i, ako je moguće, zamijenite i vrećicu za usisavanje i filtar za usisavanje.

Stručni popravci

Trošak kupnje novog usisavača je toliko nizak da je u većini slučajeva profesionalni popravci jedva vrijedni. Novi usisivači ponekad su dostupni od oko 30 eura na tržištu - u mnogim slučajevima, čak i troškovi rješavanja problema bili bi skuplji.

Savjeti i trikovi Nikada nemojte otvarati ili rastavljati elektroničke i električne uređaje ako nemate potrebna stručna znanja. Ne pokušavajte sami popraviti usisivač ako nemate odgovarajuću obuku i iskustvo.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar