Tømmerramme konstruksjon - hva er ulempene?

Tømmerrammekonstruksjon har vært på vei oppover de siste årene. I tillegg til de mange fordommene har trelastkonstruksjonen også noen virkelige ulemper som du må godta i et slikt hus. Finn ut her hva disse er - og som bare er fordommer.

Ulempe: kortere levetid

I tillegg til de mange rapportene, er det også en nylig studie ved Universitetet i Leipzig, som omhandler den faktiske verdsettelsen av alle trehus. Der kan du ikke se noen redusert levetid.

Prejudice

Brannfare

I motsetning til den offentlige mening er tre et meget gunstig materiale ved brann. Den har en forutsigbar brannadferd (i motsetning til mange andre byggematerialer). I tillegg er massivt tre ekstremt vanskelig å antennes.

Du kan fortelle av det faktum at en hel logg som du legger inn i ovnen, tar lang tid å ta brann. Studier har allerede vist at trehus er enda sikrere i noen tilfeller enn andre bygninger.

For de fleste tømmerrammede bygninger i dag klassifiseres de i samme brannfareklasse som for solide steinbygninger.

Pest Infestation

Trehus ble tidligere impregnert for å forhindre skadedyrsangrep. I dag brukes spesielle trebehandlingsteknikker som gjør treet ikke næringsrikt og dermed uattraktivt for skadedyr.

I det minste for høykvalitets skog er slike forbehandlinger ofte standard i dag. Dette skjer også i damper av potensielt skadelige plantevernmidler.

Dette gjelder imidlertid ikke alltid og i utgangspunktet for alle tømmerrammekonstruksjoner. Det kan fortsatt være unntak.

Fuktproblemer

Fuktproblemer er alltid konstruksjonsmessige og kan forekomme i alle bygninger hvis de ikke er riktig installert. Trerammehus har en høyere risiko for mugg enn andre bygninger. Det er omtrent det samme i begge og alltid forhindres ved riktig konstruksjon. På grunn av den høye prefabriceringsgraden utenfor byggeplassen er feil i noen tilfeller enda mindre sannsynlig enn med faste strukturer.

Tips og triks Når tømmerrammen bygges, bør du også ha fordelen av lavere veggtykkelse, ofte lavere kostnader og mye raskere byggetid. Disse fordelene kan være avgjørende for en beslutning. I USA har denne typen konstruksjon lenge vært veldig populær og svært vanlig.
Del med venner

Legg igjen din kommentar