Damprenser for polstring - er det mulig?

Igjen og igjen oppstår spørsmålet, hvis du ikke kan bruke en damprenser for rengjøring av polstring og puter. Når det er mulig, hvilke typer damprensere er egnede, og hva du må være oppmerksom på når du rengjør, les her.

Type dekselstoffer

Det er ikke mulig å si hvilke belegg (eller belegg for innvendige puter) som passer. Det avhenger spesielt av materialets varmebestandighet.

Steam rengjøringsmidler gir ikke bare mye fuktighet, men også høye temperaturer. Noen stoffer er følsomme overfor høyere temperaturer. Du kan skade fibrene eller misfarve dem ved rengjøring.

Det samme gjelder polstrede møbler. Dekselmaterialene kan også lamineres med andre stoffer, blant annet. Dette fører til problemet at, selv om stoffet tåler varmen, ikke Kaschierstsoff. Også i dette tilfellet kan det føre til alvorlig og uopprettelig skade på overflaten.

informasjon om materialegenskaper

Hvis du vet produsenten av puten eller kan lokke fram, er den sikreste måten å dem først. Produsenter kjenner egenskapene til stoffene nøyaktig og kan gi lydinformasjon her.

En annen mulighet er å ta hensyn til mulige omsorgsinstruksjoner for dekselet. Temperaturfølsomhet eller andre begrensninger er vanligvis gitt her.

Egnede utførelser damp renere

Du bør definitivt bruke damprensere med følgende funksjoner hvis du ønsker å rengjøre møbeltrekk, stoppede møbler eller tepper:

  • damp renere med variabel temperatur og mengden damp (både skal kunne settes så lavt som mulig)
  • munnstykke med stoff og uten skarpe kantene
  • liten diameter dysene (for punktflekkfjerning)

også sørge for at damprenser er vist for rengjøring av møbeltrekk eksplisitt som egnet. Ikke alle produsenter inkluderer dette som et anvendelsesområde. Steam rengjøringsmidler som ikke er vurdert som egnet, bør ikke brukes til å rengjøre polstring og polstrede møbler.

midd kontroll med damp renere

å faktisk drepe midd effektivt hver kvadratcentimeter av stoffet overflaten er dampet i flere would minutter. Siden dette ikke er gjennomførbart i praksis fordi ellers pute ville være altfor våt, forlater midd fjerning lite effektiv bruk av damp renere. Dette gjelder enda mer hvor du også må redusere temperatur og damp.

Selv studier Warentest Foundation, viste det. Tross alt, mange av midd, hvis riktig rent men drept, slik at minst en liten fordel resultater.

Riktig bruk av damprengjøring

Først reduser temperaturen og mengden damp betydelig. Flytt stoffbelagt dyse over stoffoverflaten så raskt som mulig og uten trykk .

For flekker, sett inn en dyse med svært liten diameter og behandle flekken direkte. Deretter henter det løsne flekken smuss med stoffbelagt dyse. Sørg alltid for at du ikke overtrer stoffet for mye.

Tips og triks I mange tilfeller er det lettere å rengjøre puter på annen måte (for eksempel med skumpolstring). Så langt som mulig bør du også unngå å vaske vaskemidler på grunn av store mengder vann. En flat behandling av madrasser med damprenser er vanligvis ikke en veldig god ide, og hjelper lite mot mite-angrep.
Del med venner

Legg igjen din kommentar