Klipp bly med et saks, en sag eller en boring.

Bly er et veldig mykt metall og derfor veldig vanskelig å maskine med en sag. Hvis materialtykkelsen tillater det, anbefales det å kutte verktøy som metallskjermer eller spesielt hardkuttere. Når bly må sages, er det verdt å fryse for å unngå "muddling" -effekten.

Blymåler og metallskjermer

Leadens natur fører til "smearing" -adferd under bearbeiding. På samme måte som synker i gjørme, lukkes det eksponerte eller fordrevne materialet rundt skjæreverktøyet. Den mekanisk mest unimpressed av denne dicing teknikken er å utføre et skjæreblad. Ved kutting blir ledningen tvunget fra hverandre og forblir "låst" i den videre utførelse av skjæringsrørene.

Blyplater kan kuttes godt med nagelsaks og større materialtykkelser opptil ca. to centimeter kan kappes med "fjærkreaks". Skjærebevegelsene må utføres med en sterk spak og mye kraft jevnt og sakte. I tillegg til metallskjærer kan steinsaks eller bolteskjærere brukes effektivt som verktøy.

Saging og boring

Ved bruk av tykkere materialer og sagings- eller borestrøm, er det viktig å unngå "tette" kutt eller borehull. For dette formål kreves såklinger eller øvelser som transporterer maksimalt antall sjetonger fra den verdifulle materialåpningen på grunn av deres natur. Fra konstruksjonsprinsippet er treborene de mest egnede.

Saging kan assisteres ved å bore flere hull i en linje og så så med en tre så som en foxtail. For å begrense smøring hjelper vanlig rengjøring av sagbladet eller boret med en stålbørste. Klippeolje kan øke smørefaktoren, men kan være nyttig ved å kutte gjennom. Frode

Hvis blykomponenten passer inn i fryseren, er det verdt å fryse. Temperaturen skal settes til minst minus 18 grader Celsius. Når ledningen er frossen, kan den sås, bores og kuttes mye jevnere. Ekstern kjøling av et stort arbeidsstykke med isposer er også nyttig.

Tips og triks Når du skjærer bly, må du huske at materialet er giftig. Arbeid med hansker og rengjør alt kutting, saging og boring etter bruk.

Del med venner

Legg igjen din kommentar