Kosten: rechterlijke uitspraken, moet u weten

Naast de algemene wettelijke voorschriften die invloed hebben op de kosten voor nutsvoorzieningen zijn ook uitgegeven tal van rechterlijke uitspraken in de afgelopen decennia dat de interpretatie van de geldende wetten bindend regeren. De belangrijkste van deze oordelen, die u absoluut moet weten, hebben we hier voor u samengevat.

Vorm en inhoud van de servicekostenafrekening

Er zijn verschillende uitspraken, die allemaal juridisch bindend zijn. Bijvoorbeeld, eiste dat de verhuurder niet alleen extra kosten voor de totale kosten voor elke Nebenkostenart moet vertegenwoordigen bij het maken van de service charge schikking. Hij is ook verplicht om een ​​totaalbedrag aan te geven dat niet is aangepast voor de zogenaamde voorschotten.

De huurder kan dus zien in welk bedrag kosten zijn afgetrokken als niet-terugvorderbare kosten en of dit überhaupt is gebeurd. Dit recht komt toe aan de huurder. Als de verhuurder dat punt niet na, de lading schikking heeft een fout, de BGH 2007 besloten

In 2005, na een arrest, volgens welke een gemiddeld opgeleide huurder moet er geen juridische of economische opleiding in staat zijn om een ​​hulpprogramma facturering berekening traceren en mentaal. Dit is de maatstaf voor het ontwerp en de omvang van de verrekening van servicekosten. Distributiekaarten hoeven niet te worden uitgelegd.

oppervlakteberekeningen stookkosten

De verwarming bepaalt dat de eigenaar de verwarmingskosten in ieder geval gebaseerd op consumptie (tenminste 50%) komen te rusten, de bepaling van de resterende fractie kan worden uitgevoerd volgens de leefruimte uitgevoerd.

Toewijzing uitsluitend op basis van leefruimte is verboden. Als een verhuurder zo geleden, bijvoorbeeld bij het bepalen van het verbruik niet mogelijk is, moet hij een korting van 15% aan de huurder verdwijnen.

Bij het bepalen van het vloeroppervlak is het van belang dat balkons en terrassen tussen 25 en 50% van de woonruimte tellen. Het hangt er vanaf hoe groot de bruikbaarheid en woonwaarde van het balkon of terras is.

verwarming pakketten zijn niet-ontvankelijk

pakket verwarming of warm huren met een uitspraak van het Hooggerechtshof in te stemmen verboden in 2006. Maar er zijn uitzonderingen: als slechts de helft van een huis met twee gezinnen wordt gehuurd, is dit toegestaan, omdat in passiefhuizen een huurprijs kan worden berekend.

terreur schade verzekering kan worden doorgegeven aan de huurders

Als de verhuurder een verzekering tegen het terrorisme verliezen, en deze verzekering kan worden beschouwd als economisch, kan hij de kosten aan de huurder in rekening brengen, de BGH 2011. voorwaarde voor deze cursus die een overeenkomstige risico situatie objectief gegeven.

huurders kunnen modernisering

Noch de modernisering van de verwarmingsinstallatie, noch andere technische infrastructuur van de huurder legaal kan claimen, zelfs als hij is degene die heeft om de extra kosten te betalen niet de vraag. Dit is waar, zelfs als een modernisering zuiniger zou zijn. Verm De verhuurder is niet automatisch verplicht om altijd de meest economische soort van levering te kiezen, ook al is dit over het algemeen vereist voor economische efficiëntie. Hij heeft nog steeds een keuze die hij kan afdwingen tegen de huurder, besloot de BGH 2010.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter